15:46 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Στον Ζελένσκι το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών

Στον Ζελένσκι το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών

Στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι απονεμήθηκε το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας πως «Ας μην ξεχνάμε ότι η ιαχή «ελευθερία ή θάνατος», που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τη γενναιότητα, το φρόνημα και το ήθος του ουκρανικού λαού – με την αριστοτελική έννοια – κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Κίεβο, πριν από μερικές εβδομάδες» σημείωσε ενώ εξήρε το σθένος του λαού της Ουκρανίας που αγωνίζεται με θάρρος στην πρώτη γραμμή.

«Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία» είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η ενότητα είναι εκείνη που εξασφαλίζει τη λειτουργία όλων σε συνδυασμό με την αληθινή ελευθερία. Η ενότητα δίνει ζωή στη δημοκρατία».

«Η δημοκρατία δεν κατοικεί σε κυβερνητικά γραφεία ούτε σε αίθουσες κοινοβουλίων. Η δημοκρατία ζει ανάμεσα σε και μαζί με τους πολίτες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγεται η ύπαρξη μεμονωμένων ομάδων προνομιούχων ή μη-κοινωνικώς εντεταγμένων» πρόσθεσε.

Οι εργασίες του Athens Democracy Forum, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Κώστας Μπακογιάννης: «Πόσο σε ευχαριστώ…» – Η ανάρτηση για τα 33 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του

Ένταση στον Δήμο Αθηναίων για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων-Μπακογιάννης: Το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας