4:53 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι αποκαλύψεις του ereportaz και του healthreportaz για το σκάνδαλο Novartis

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι αποκαλύψεις του ereportaz και του healthreportaz για το σκάνδαλο Novartis

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση Novartis αναμένεται να κατατεθούν τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας του ereportaz και του healthreportaz για την υπόθεση Novartis.

Ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας, Πέτρος Κουσουλός έχει κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει όλα όσα έχουν αποκαλύψει οι ιστοσελίδες σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, με παραγγελία της έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας όλα τα πορίσματα τα οποία αφορούν όχι μόνο την υπόθεση Novartis αλλά ιατρικά συνέδρια ή ταξίδια που διοργανώνονταν από -γνωστές στον χώρο- εταιρείες επικοινωνίας και χρηματοδοντούνταν από φαρμακευτικές, είχαν δε ως “καλεσμένους” ιατρούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ένα από αυτά συντάχθηκε όταν αναπληρωτής ήταν ο Μάριος Σαλμάς, και αφορούσε ταξίδι στο Βερολίνο. Το πόρισμα όμως ουδέποτε έφτασε στις εισαγγελικές Αρχές με την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κα Παπασπύρου, να “αδειάζει” τον πρώην υπουργό επισημαίνοντας ότι επέδειξε αδράνεια. Ο κ. Σαλμάς κλήθηκε (και δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως) στους εισαγγελείς Διαφθοράς και εξετάστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται ακόμη και επίσκεψη των Αμερικανών εισαγγελέων στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ένα πρώτο επίπεδο συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές για την διερεύνηση του σκανδάλου στο οποίο φέρεται να έχει διακινηθεί μισό δις ευρώ. 

Όπως έχουμε γράψει κομβικός θεωρείται ο ρόλος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλη της οποίας είχαν διατελέσεις και ως σύμβουλοι υπουργών. Ακόμη και πρακτικές οι οποίες είναι νομιμοφανείς στην Ελλάδα θεωρούνται ύποπτες από τους Αμερικανούς. Αυτό από μόνο του λέει αρκετά.  

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis εδώ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας