5:51 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την άρση δικλείδων ασφαλείας στην ψήφο των αποδήμων καταγγέλλει το ΚΚΕ

Συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την άρση δικλείδων ασφαλείας στην ψήφο των αποδήμων καταγγέλλει το ΚΚΕ

Tα σχέδια της κυβέρνησης, με πάτημα δηλώσεις της αρμόδιας Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, για κατάργηση των δικλείδων ασφαλείας ώστε να ψηφίζουν χωρίς όρους οι απόδημοι, σχολιάζει το ΚΚΕ, καλώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια με το ζήτημα, καταγγελλοντας μάλιστα «συμπαιγνία».

Υπενθυμίζεται ότι την κατάργηση δικλείδων ασφαλείας για την ψήφο των αποδήμων ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέο νόμο που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αλλάζοντας τον νόμο που είχε ψηφιστεί από την ίδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ευρεία πλειοψηφία, το 2019. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, καταργούνται δύο περιορισμοί: Να πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές, κατά τα δύο τελευταία έτη, αν είναι πάνω από 30 ετών.

«Υπάρχουν πράγματι περιορισμοί που πολλούς και ειδικά τους ιστορικούς μας αποδήμους, αυτούς που έχουν αποδημήσει πιο παλιά, δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα» τόνισε σε συνέντευξή του στο Μega ο Μάκης Βορίδης, προαναγγέλλοντας την ξαφνική κατάθεση του νέου νόμου, σήμερα, Δευτέρα. Για να υποστηρίξει τη θέση του μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε συνέντευξη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Θεοδώρας Τζάκρη στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας». Σε σχετική της απάντηση για τους περιορισμούς, η Θεοδώρα Τζάκρη καταδικάσε αυτούς τους περιορισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους άδικους και υποτιμητικούς, υποσχόμενη ότι το κόμμα της θα τους καταργήσει.

Σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις, το ΚΚΕ σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων και τα κριτήρια που αυτό έθετε ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία πριν ενάμιση χρόνο, αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη και στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ Μ. Βορίδης, με συνεντεύξεις τους, ανοίγουν θέμα κατάργησης αυτών των κριτηρίων».

Προσθέτει ότι «Ουσιαστικά η κα Τζάκρη εξελίσσεται σε “λαγό” της ΝΔ και ευρύτερων σχεδιασμών και προκαλεί μια συζήτηση για να αμφισβητηθεί και να αναθεωρηθεί αυτό που τα κόμματά τους πρόσφατα ψήφισαν στη Βουλή. Αν δεν υπάρχει άλλου τύπου συνεννόηση ανάμεσα στις ηγεσίες των κομμάτων τους, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη…»

«Να σταματήσουν αμέσως τώρα τα πολιτικά παιχνίδια με τους απόδημους, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία προφανώς του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη του Ν. Δένδια στη Λιβύη

Η απάντηση Ερντογάν στον Μ.Ντράγκι: Μου επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας