12:38 Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Συγκλονιστική μαρτυρία θύματος βιασμού: «Με αυτά που φοράς τι περίμενες…» της είπε ο αστυνομικός

Συγκλονιστική μαρτυρία θύματος βιασμού: «Με αυτά που φοράς τι περίμενες…» της είπε ο αστυνομικός

Βιάστηκε πριν από 20 χρόνια, και όταν δήλωσε τι της είχε συμβεί στο αστυνομικό τμήμα, ο αξιωματικός όχι μόνο την απέτρεψε να το καταγγείλει αλλά της απέδωσε ευθύνη γι` αυτό που της συνέβη. Την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που κακοποιούνται σεξουαλικά εκφράζει θύμα βιασμού που μίλησε στην ΕΡΤ.

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι κάτι που κουβαλάς… δεν ξεχνάς απλώς συνεχίζεις να ζεις»

Ήταν 25 ετών, όταν έπεσε θύμα βιασμού. Βρήκε τη δύναμη να πάει στο αστυνομικό τμήμα, αλλά την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία. Σήμερα 2 δεκαετίες μετά, στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα βιασμού, μέσα από τη δική της περιπέτεια.

«Πήγα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το καταγγείλω μέσα στα κλάματα και μου είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας, τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς» λέει η γυναίκα που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ήταν η απρόβλεπτη κατάληξη στον εφιάλτη που μόλις είχε ζήσει, στην αρχή μιας σχέσης

«Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο…» λέει η γυναίκα.

Η ίδια, αργότερα ως κοινωνιολόγος, εργάστηκε σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά στην δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος.

Τονίζει ότι «το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε».

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που τελικά δεν ζητήσε την τιμωρία του δράστη απαντά: «Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου: «Το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοπιηθούν με τις καταγγελίες»

Η σιωπή αρχίζει να σπάει και οι καταγγελίες αυξάνονται μετά το ελληνικό #MeΤoo.. μόνο το 2021 έφτασαν τις 236 από 140 το 2020.

πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αύριο καταθέτει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα και ο εργοδότης της

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο αρχιμουσικός της Κ.Ο.Θ. Κάρολος Τρικολίδης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας