0:09 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Συγκλονίζει η πολίστρια που έσωσε τρεις ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό στην Πάτρα

Συγκλονίζει η πολίστρια που έσωσε τρεις ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό στην Πάτρα

Συγκλονίζει η πολίστρια που έσωσε τρεις ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό στην Πάτρα.
«Όταν έφτασε εκεί το πρώτο μου μέλημα ήταν να δω αν ήταν καλά και είχαν τις αισθήσεις τους. Τους είπα να μην πανικοβληθούν, τους είπα ότι ξέρω. Ηρεμήστε… μην πανικοβάλεστε, ξέρω θα σας βοηθήσω εμπιστευτείτε με».

Η 17χρονη πολίστρια Ντένια Κουρέτα περιγράφει την στιγμή που πλησίασε τους τρεις ανθρώπους, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που κινδύνευαν να πνιγούν παρασυρμένοι από ρεύματα σε παραλία κοντά στο Ρίο.

«Είπα στον ηλικιωμένο άνδρα μου πιάσει τον αστράγαλο και άρχισα να κολυμπάω».

Η νεαρή αθλήτρια είχε φτάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στην παραλία μαζί με τη μητέρα της. Όπως λέει η ίδια δε θα είχε βρεθεί ποτέ εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή εάν η εκκλησία στην οποία είχε πάει νωρίτερα με τη μητέρα της δεν ήταν κλειστή.

«Ακούω μια γυναικεία φωνή να φωνάζει απεγνωσμένα βοήθεια. Είδα ένα κεφάλι μέσα στη θάλασσα. Έβγαλα τα ρούχα μου, έτρεξα με το μαγιό και έπεσα στη θάλασσα χωρίς δεύτερη σκέψη».

Μετά από υπερπροσπάθεια καθώς κολυμπούσε τραβώντας και άλλους τρεις ανθρώπους πίσω της, η 17χρονη κατάφερε να τους οδηγήσει με ασφάλεια στην ακτή.

«Είμαι ευγνώμων που βρέθηκα τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος».

Με ανάρτησή της, η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών αλλά και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, έδωσαν συγχαρητήρια στην αθλήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας