7:17 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου. Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή, όπου απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού. Πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη και την προσαγωγή τους στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα (Σάββατο) στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη τους. Παράλληλα, υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού όπου εργάζονται, όσο και της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας