6:21 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συμφορά δίχως τέλος: Άμεση έκκληση για βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές

Συμφορά δίχως τέλος: Άμεση έκκληση για βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές

Ρεπορτάζ: Ελένη Τσιάβο

Στάχτη και αποκαΐδια.

Πολλές φορές οι εικόνες δεν χρειάζονται τη συνοδεία λέξεων για να περιγράψουν μια τραγωδία. Κόποι και αγώνας ετών γκρεμίζονται ή εν προκειμένω καίγονται μέσα σε λίγες μόνο ώρες ή ακόμα και λεπτά.

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες από το φονικό καλοκαίρι που χτύπησε τη χώρα μας. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στον οικισμό  Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους που μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου άλλαξε για πάντα.

Εξήντα περίπου άνθρωποι ανάμεσα τους και παιδιά  έχουν ανάγκη από την αρωγή μας, φτωχά σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν που να μείνουν. Βασικές ανάγκες όπως το νερό δεν μπορούν να καλυφθούν καθώς η Πολιτεία παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους, σφυρίζει αδιάφορα. Τους υποσχέθηκαν μαλιστα ότι θα απομακρυνθούν άμεσα τα απόβλητα όμως πλησιάζουμε στον Νοέμβρη και δεν έχει επιληφθεί ακόμα το ζήτημα τους με αποτέλεσμα να αναπνέουν τοξικές ουσίες

Δεν ζητούν όπως δηλώνουν οι ίδιοι στο ereportaz τον οίκτο μας, αλλά λίγη βοήθεια ώστε να μην προλάβει ο χειμώνας και τους βρει στους δρόμους.

“Ζητούνται εθελοντές, τεχνίτες που γνωρίζουν και υλικά από ανθρώπους που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν” δηλώνει ο κ. Αγγελόπουλος Νικόλαος, έφορος του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας ενημέρωσε ότι δεν δέχονται χρήματα παρά μόνο εθελοντική εργασία και υλικά για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας