0:35 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Συναγερμός στην Άμφισσα: Εντόπισαν χειροβομβίδα και 77 σφαίρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Συναγερμός στην Άμφισσα: Εντόπισαν χειροβομβίδα και 77 σφαίρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Άμφισσας.  Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια τοπογραφικών εργασιών, μία χειροβομβίδα και 77 σφαίρες, πιθανόν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειδικότερα, το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε την Δευτέρα κατά τη διάρκεια εργασιών στο σχολείο. Οι υπεύθυνοι του έργου, ενημέρωσαν τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκάλη, πως εντόπισαν, κατά την διάρκεια τοπογραφικών εργασιών για την προσθήκη πτέρυγας, μία χειροβομβίδα και 77 σφαίρες, πιθανότατα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, δάσκαλοι και μαθητές άμεσα εκκένωσαν το σχολείο, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας, η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή του αρμόδιου τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η χειροβομβίδα και οι σφαίρες, απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς.

Δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που δημιουργήθηκε με τον εντοπισμό του πολεμικού υλικού και μέχρι να σταλεί στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, το σχετικό πόρισμα των ειδικών, το 1ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας, θα παραμένει κλειστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε καθημερινή βάση οι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλη την Αττική από τα συνεργεία της Περιφέρειας

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis – Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας