5:53 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Συνάντηση Δένδια – Αλ Μένφι, στον "πυρετό" των διπλωματικών κινήσεων

Συνάντηση Δένδια – Αλ Μένφι, στον "πυρετό" των διπλωματικών κινήσεων

Πυρετός διπλωματικών κινήσεων από την Αθήνα, στον απόηχο της ηχηρής επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, απ΄ όπου αποδόμησε όλες τις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του και ανέδειξε τη διεθνή νομιμότητα ως μονόδρομο.

Σήμερα ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Λιβύης, και η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις, την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και τις προοπτικές σταθεροποίησης της χώρας. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που υποστηρίζει την πρόοδο της Λιβύης υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας, ωστόσο εκφράστηκε ανησυχία για το γεγονός ότι συνεχίζουν να παραμένουν ξένα στρατεύματα στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τουρκικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε χθες στην Κύπρο με τους ομολόγους του της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπογραμμίζοντας πως όλοι υποστηρίζουν την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη. Ο κ.Δένδιας μίλησε ακόμη για κοινή δέσμευση στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας που συζητήθηκαν κατά την τετραμερή συνάντηση σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με αρχή αυτόν της ενέργειας, τονίζοντας με νόημα ότι ” αυτά τα σχέδια συνεργασιών είναι ανοικτά προς όλους, με δεδομένο ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες”.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια στο Μαξίμου – Ικανοποίηση για τους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών

Οι θέσεις του Νίκου Δένδια κατά την συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας