16:33 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία (Βίντεο)

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία (Βίντεο)
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία συνοδευόμενη από την αδελφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη.
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη βασίλισσα Σοφία αφορούσε την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται. «Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», ανέφερε η βασίλισσα Σοφία. «Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια» απάντησε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόι όπου ο πρωθυπουργός κάλεσε την Βασίλισσα Σοφία να το επισκεφθεί την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός πρέσβης στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκέρα Ρούμπιο.
Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τη βασίλισσα Σοφία και την Πριγκίπισσα Ειρήνη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις άλλες σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προστασίας του

 

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας – Τι αλλάζει

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη να επενδύσει στη μεσογειακή γειτονιά της

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας