3:25 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μάικ Πομπέο

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μάικ Πομπέο

Στην Τουρκία  σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο περιοδείας σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο. Αύριο, 17 Νοεμβρίου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο .

Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι  η συνάντηση αυτή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφορικά με την αναγνώριση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως του Ουκρανικού αυτοκέφαλου, επιθυμία των ΗΠΑ, ώστε να αποστασιοποιηθεί η Ουκρανική Εκκλησία από το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός πως ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών δεν θα συναντηθεί  με Τούρκους αξιωματούχους, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που σχολιάζεται ίσως για αποστάσεις που θέλει να κρατήσει η Άγκυρα από την  απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Άλλωστε η δυνατότητα συζήτησης σοβαρών θεμάτων με ένα απερχόμενο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ φαίνεται πολύ περιορισμένη και έτσι δεν κρίνεται και απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας