12:22 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Γεραπετρίτη εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Γεραπετρίτη εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

«Με τις αρχές της προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο του σεβασμού της κυριαρχίας και της ακεραιότητας των κρατών θα προσέλθουμε στο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία που διεξάγεται μετά από 7 χρόνια» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Όπως σημείωσε ο ΥΠΕΞ, «με βάση αυτές τις αξίες θα στηριχθούμε σε μία καλή προαίρεση για να βελτιώσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας σε κάθε όμως περίπτωση με φρόνηση και σοβαρότητα».

«Δεν χρειάζεται η υπερβολική ρητορική και οι χωρίς λόγο επιθέσεις. Πάντα ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι κάτι στο οποίο επιμένουμε» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάξουν «καλά αποτελέσματα για τον τόπο». «Μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να έχουμε μία καλή συνέχεια» δήλωσε.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει με τις καταθέσεις των αστυνομικών στα δικαστήρια

Ανατροπές στη φορολογία: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου. Ποιο θα είναι το νέο φορολογικό τοπίο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας