5:04 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Συνάντηση της διοικητή του ΟΑΕΕ με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση της διοικητή του ΟΑΕΕ με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

Με τη Διοικητή του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κωτίδου συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τους βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη, Γιώργο Κυρίτση, Θωμά Ψύρρα, καθώς και τον συντονιστή του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γιώργο Ιωαννίδη.

Στη συνάντησης Γ. Κωτίδου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κατάσταση και τα προβλήματα του ΟΑΕΕ. Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς επικέντρωσαν στο ζήτημα της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών, στην κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και στα ζητήματα που σχετίζονται με την αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά ενόψει της κατάθεσης πρότασης Νόμου με αντικείμενο τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, η οποία έχει στόχο αφ’ ενός την αποτροπή ακραίων καταστάσεων (π.χ. κλείσιμο καταστημάτων, επιβάρυνση αυτοαπασχολούμενων και «εργαζόμενων με μπλοκάκι» χωρίς εισοδήματα) και αφετέρου την ρεαλιστική και ουσιαστική δυνατότητα των συγκεκριμένων οφειλετών να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πέραν της συνάντησης με τη Διοικητή του ΟΑΕΕ, η Δημοκρατική Αριστερά το αμέσως επόμενο διάστημα να συναντηθεί με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση και τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα. Επιπλέον, η πρόταση θα αποσταλεί και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να κοστολογηθεί πλήρως.Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας