More

  Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της ΕΤΕ

  Επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ, ήταν το επενδυτικό δάνειο των 55 εκ ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αστική ανάπτυξη της Αθήνας και την πορεία των έργων που χρηματοδοτηθούν από αυτό.

  Στόχος αυτής της ευρείας επενδυτικής πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, είναι η αστική ανάπλαση της πρωτεύουσας, η ανακαίνιση και η αντισεισμική θωράκιση ιστορικών διατηρητέων κτιρίων και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με την προώθηση σύγχρονων λύσεων σε επιλεγμένες περιοχές που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

  Η τράπεζα προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη για την ενεργειακή και αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτιρίων. Τρία από αυτά είναι διατηρητέα, κτισμένα πριν το 1955. To 74ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Αδριανού, το 14ο Δημοτικό Σχολείο στην oδό Σίνα κι ένα σχολείο που θα αποτελέσει πρότυπη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση και των υπόλοιπων δημοσίων σχολείων της πόλης, το 38ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κόκκερελ .

  Επίσης ένας παραδοσιακός θερινός κινηματογράφος (Ο Α-Β στα Πατήσια) που παραμένει κλειστός πάνω από 15 χρόνια και ένα δημοτικό κτίριο, αυτό στο οποίο στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84.

  Η δεύτερη τεχνική υποστήριξη αφορά την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με την ενίσχυση «πράσινων» και «μπλε» υποδομών στον Λόφο του Λυκαβηττού, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στα Εξάρχεια και στην Πλατεία Έλληνα εργάτη (Λαμπρινή).

  Η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που θα ωφεληθεί από αυτό το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να υποστηρίξει τη βιοποικιλότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένα δάνεια και επενδύσεις με εγγύηση της ΕΕ.

  Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συζητήθηκε η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα, με την παροχή επιμέρους τεχνικής βοήθειας α) για την ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων της πρωτεύουσας β) για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση και αύξηση του πρασίνου στις σχολικές αυλές του Δήμου Αθηναίων.

  Με όλα αυτά και με άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, η Αθήνα αλλάζει, πρωτοπορεί. Γίνεται μια πόλη πιο ζωντανή, πιο προσιτή, πιο προνοητική, πιο πράσινη. Εφαρμόζει τη στρατηγική ανθεκτικότητάς της και προετοιμάζεται για το 2030.

  Επικαιροποιεί το Σχέδιο για το κλίμα, τόσο στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου όσο και στις δράσεις προσαρμογής της πόλης στην κλιματική αλλαγή, Αναπτύσσει δράσεις για την προσαρμογή της στα νέα κλιματικά δεδομένα. Συμμετέχει στα κορυφαία παγκόσμια δίκτυα πόλεων για την μεταφορά τεχνογνωσίας και σύγχρονων λύσεων.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε μετά την συνάντηση: «Η Αθήνα μπαίνει στην τροχιά της απόλυτης προσαρμογής της στα νέα κλιματικά δεδομένα. Με όχημα τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς πόρους θωρακίζουμε, εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές, τα κτίριά μας και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Υπερήφανοι όχι μόνο για το παρελθόν της πρωτεύουσας αλλά και για το μέλλον της. Για την επόμενη ημέρα της. Ευχαριστώ τον κ. Βέρνερ Χόγερ και την ΕτΕπ που στηρίζουν έμπρακτα το σχέδιο και την στρατηγική μας σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια».

  ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός – Βρετανία: Πέθανε 13χρονος που ήταν θετικός στον ιό

  Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση θανάτου 13χρονου αγοριού που πέθανε, ενώ είχε διαγνωστεί πριν από λίγο καιρό θετικός στον κορωνοϊό. «Δυστυχώς, ένα 13χρονο...

  Ο υιός Χατζηπατέρας και η “εγκληματική” συμπεριφορά του

  Ο Χατζηπατέρας, ο κορωνοϊός και η "εγκληματική" συμπεριφορά του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας! Σε συναγερμό βρίσκονται νησιά του Αιγαίου όπως επίσης και οι επιβάτες...

  Γ. Πρίντεζης: Γενναιόδωρη προσφορά προς το νοσοκομείο του νησιού του

  Ο Γιώργος Πρίντεζης έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, βοηθώντας έμπρακτα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο άσος του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης δώρισε δυο...

  Α.Α.Δ.Ε.: Μέτρα για αποφυγή συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες

  Στα μέτρα που έχει λάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών...

  ΝΔ-Fake News: «Απίστευτο: Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.»

  Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.» Αυτή ήταν η είδηση που έκανε χθες τον γύρω του διαδικτύου και των social media.  Κάτι...