15:26 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συνάντηση του Προέδρου της Ολομέλειας με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

Συνάντηση του Προέδρου της Ολομέλειας με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, με εκπροσώπους του Συλλόγου Πληγέντων και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου, Δημήτριο Ζιούβα, στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για απονομή δικαιοσύνης και απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Ολομέλειας για την εκ μέρους τους υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και δήλωσης παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από 24.3.2023 οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας κατέθεσαν ενώπιον του Εφέτη-Ανακριτή του Εφετείου Λάρισας, κατ’ άρθρο 90 περ. ζ Κώδικα Δικηγόρων Δήλωση Παράστασης προς Υποστήριξη της Κατηγορίας κατά των ήδη κατηγορούμενων και κάθε άλλου υπευθύνου για την τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν στα Τέμπη στις 28.02.2023. (βλ. σχετικά εδώ: https://shorturl.at/xFI27 )

Η Ολομέλεια έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει αφ’ ενός ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα, αφ’ ετέρου ότι πρέπει να διερευνηθεί κάθε αξιόποινη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων που είχαν υποχρέωση για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, η τυχόν ύπαρξη των οποίων θα απέτρεπε την τραγωδία, χωρίς να περιοριστεί η έρευνα στους «τελευταίους τροχούς του συρμού των ευθυνών» αλλά να αναζητήσει και τους κύριους υπαίτιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πώς συνδέονται οι πανελλαδικές με τη δίκη

Κολωνός – 12χρονη: Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας