11:54 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας, με επικεφαλής τον Lu Kang, Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά την “εποικοδομητική”, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Κουμουνδούρου, συνάντηση, συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα “οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. με την Κίνα. Επίσης, έγινε μια εποικοδομητική και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στο Παλαιστινιακό και το Ουκρανικό”.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της πολυμερούς διπλωματίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, στο σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, τέθηκε ως προτεραιότητα η ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του Κ.Κ. Κίνας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποδέχθηκε πρόταση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης της Κίνας, Xiao JunZheng, η Wang Yingchun, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο Zhang Guangping, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Γραφείου Βορειοαμερικανικών, Ωκεανικών και Σκανδιναβικών Υποθέσεων, ο Chen Jian, τομεακός διευθυντής του Γραφείου, ο Yao Hanben, αναπληρωτής τομεακός διευθυντής του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κίνας, Lin Dian.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην συνάντηση συμμετείχαν η γραμματέας της Κ.Ε., Ράνια Σβίγκου, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, καθώς και ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας της Βουλής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρης Δούκας: «Συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο»

Άκης Σκέρτσος: Σταθμός στην ενίσχυση του κράτους δικαίου, η συμμετοχή των δικαστών στην επιλογή των ηγεσιών των ανώτατων δικαστηρίων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας