21:51 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας με μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν το θέμα της διαθεσιμότητας στο δημόσιο που πλήττει άμεσα τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αφορά την αυριανή δίκη 35 μελών του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μια απεργιακή κινητοποίηση του 2011.

Mετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα να δηλώνει ότι η αυριανή δίκη είναι μια πολιτική δική και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων,δείγμα πανικού της κυβέρνησης απέναντι στις λαικές αντιστάσεις.

Ο κ.Τσίπρας έκανε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ευρύ μετώπου συμπαράταξης,με στόχο να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές ενώ υποστήριξε ότι όπως προκύπτει από της επερχόμενες γερμανικές εκλογές έρχεται νέος δανεισμός και νέο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.Θέμης Μπαλασόπουλος από τη μεριά του δήλωσε ότι ο στόχος της αυριανής δίκης είναι ξεκάθαρος και είναι να φοβίσει την κοινωνία,ωστόσο το μόνο που επιτυγχάνεται με τέτοιες αποφάσεις είναι να ενδυναμώνεται η διάθεση για αγώνες.

Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο ανέφερε ότι αυτές οδηγούν σε απολύσεις και ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η αξιοποίηση των εργαζομένων ενώ έκανε και κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας