16:15 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Συνέχισε την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου

Συνέχισε την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου

Κατά την σημερινή 9η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο περί Ευθύνης Υπουργών που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη συνέχυσε για δεύτερη δικάσιμο την κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, την οποία διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη, μετά την παραίτησή της πρώτης (κυρίας Ράικου).

H κυρία Ραίκου αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί στη Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τα 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε κατά την κατάθεσή της από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας: «Ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα». Παράλληλα, η κυρία Ράικου χαρακτήρισε και πάλι ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» τον κ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας: «Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ήταν υπουργός».

Ως προ την κατηγορία που αντιμετωπίζει η Ελένη Τουλουπάκη, ότι δεν έστειλε στη Βουλή 3 αναφορές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η μάρτυρας ανέφερε: «Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ήθελαν ψάξιμο».

Ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου ρώτησε «γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ήταν παρεμβατικός;» και η απάντηση της κ. Ραίκου έχει ως εξής: «Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η δίκη του Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του για τα γεγονότα στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας το 2019

Μητροπολίτης τέως Κιτίου: Ξανά στο εδώλιο για άσεμνη συμπεριφορά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας