18:56 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Συνεδριάζει η νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Live η ομιλία Τσίπρα

Συνεδριάζει η νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Live η ομιλία Τσίπρα

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή, η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν με την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την πρότασή του για τον Γραμματέα και τον Αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος.

Βασικά σημεία της ομιλίας Τσίπρα:

“Η αρχή έγινε.

Και σήμερα είναι μια ξεχωριστή συνεδρίαση, για όλες και όλους μας.

Η πρώτη συνεδρίαση, της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία, που τα μέλη της έχουν εκλεγεί από τη βάση του κόμματος.

Σε μια πρωτοφανή στην έκταση, την προσέλευση, αλλά και τον ενθουσιασμό διαδικασία, κατά την οποία:

Ο πρόεδρος του κόμματος έχει εκλεγεί από πάνω από 150.000 μέλη του κόμματος.

Πάνω από 110.000 νέα μέλη έχουν εγγραφεί στο κόμμα.

Και τα μισά μέλη της Κεντρικής μας Επιτροπής είναι γυναίκες, πράγμα που για πρώτη φορά γίνεται στην ιστορία όλων των κομμάτων της χώρας.

Πολλοί λένε πολλά γι’ αυτό, αλλά η εκπροσώπηση των γυναικών σε καθοδηγητικά όργανα, ακόμα και κομμάτων που επαγγέλλονται την πρόοδο, είναι σε αριθμούς που μόνο πρόοδο δεν υποδηλώνουν, αλλά συντήρηση και οπισθοδρόμηση.

Χαιρετίζω, λοιπόν το μισό του ουρανού στην Κεντρική μας Επιτροπή.

Και σημειώνω ότι αυτή η ισότητα στην εκπροσώπηση δεν είναι δώρο κανενός, αλλά ανάγκη του κόμματος και κατάκτηση των ίδιων των γυναικών.

Σήμερα λοιπόν, είναι μια σπουδαία ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι μια ιστορική μέρα για την αριστερά και τη προοδευτική παράταξη της πατρίδας μας.

Γιατί μπορούμε με υπερηφάνεια να διαπιστώσουμε ότι το μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, που άλλοι χτυπούσαν με υποκριτική στοργή στην πλάτη, άλλοι συκοφαντούσαν ως εξτρεμιστικό, κι άλλοι πολεμούσαν με νύχια και δόντια να μην ενηλικιωθεί, είναι πια ένα μεγάλο, ένα μαζικό, ένα λαϊκό, ένα ώριμο κόμμα εξουσίας.

Αριστερό στην ψυχή και τις ιδέες του, αποτελεσματικό στις δράσεις του, ρεαλιστικό και αποφασιστικό στο πρόγραμμα και τις προθέσεις του.

Με ρίζες βαθιά στην ιστορία των αγώνων, των διωγμών, της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των κολασμένων της γης.

Και με τα κλαδιά και τα φύλλα του σήμερα όλο ψηλότερα προς τον ήλιο της πολιτικής αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας