1:31 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας δύο Έλληνες - Κατέγραφαν πολεμικά πλοία και δυνάμεις σε συγκεκριμένα νησιά

Συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας δύο Έλληνες - Κατέγραφαν πολεμικά πλοία και δυνάμεις σε συγκεκριμένα νησιά

Περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στη Ρόδο, όπου σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων για κατασκοπεία, αλλά και για τον νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την υπόθεση έφερε στο φως έρευνα που έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άνδρες έκαναν κατασκοπεία και έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρόδο – Κω και κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Κατηγορούνται για κατασκοπεία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.»

» Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο».

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος στο διαδίκτυο με τον δήμαρχο του Πύργου σε τραπέζι με 12 άτομα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας