11:10 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία μετά από 8 ώρες - Ανοίγει ο δρόμος για πυρηνική ενέργεια

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία μετά από 8 ώρες - Ανοίγει ο δρόμος για πυρηνική ενέργεια

Μετά από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων,  στη Σύνοδο Κορυφής οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στα συμπεράσματά τους για την ενεργειακή κρίση. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, αφορούν κυρίως τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση, ώστε να μετριαστούν οι οικονομικές συνέπειες.

Το κείμενο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει πώς λειτουργούν οι αγορές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και να εξετάσει τυχόν κερδοσκοπική δραστηριότητα στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της ΕΕ, όπου οι εταιρείες αποκτούν άδειες για την αντιστάθμιση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, με τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών Κινητών Αξιών και της Αρχής Αγορών.

Επισης καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να εξετάσουν γρήγορα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνέχεια στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας την Τρίτη με την πλειοψηφία των 27 να θέλει να συμπεριληφθούν το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια στις πράσινες επενδύσεις.

Συγγεκειμενα η πλειοψηφία των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του ρόλου του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής, κάτι το οποίο θα διευκόλυνε τη χρηματοδότησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας