10:41 Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σύνοδος υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με το βλέμμα σε Ρωσία και Ταλιμπάν

Σύνοδος υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με το βλέμμα σε Ρωσία και Ταλιμπάν

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συζήτησαν την πρώτη ημέρα της Συνόδου και ενέκριναν ένα λεπτομέρες σχέδιο για την καλύτερη ανταπόκριση της Συμμαχίας στις σύγχρονες αμυντικές απαιτήσεις.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η στάση του ΝΑΤΟ στα ζητήματα άμυνας και αποτροπής εχθρικών κινήσεων.

«Δεν θα αντιγράψουμε την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Ρωσίας και δεν έχουμε καμία πρόθεση να τοποθετήσουμε νέους επίγειους πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη. Εφαρμόζουμε ένα ισορροπημένο πακέτο πολιτικών και στρατιωτικών μέτρων ενάντια σε αυτές τις απειλές» είπε ο Γενς Στόλτενμπερκ.

Τα μέτρα που εγκρίθηκαν είναι ισχυρότερα μέτρα εναέριας και πυραυλικής άμυνας, ενδυνάμωση με μαχητικά πέμπτης γενιάς και εφαρμογή ασκήσεων βελτίωσης δυνατοτήτων άμυνας και αποτροπής.

«Θα παρακολουθούμε κάθε προσπάθεια διεθνών τρομοκρατικών ομάδων να ανασυνταχθούν στο Αφγανιστάν. Οι σύμμαχοι έχουν ικανότητα να πλήξουν τρομοκρατικές απειλές από απόσταση. Οι Ταλιμπάν είναι υπεύθυνοι για τις υποσχέσεις τους για την τρομοκρατία, την ασφαλή διαφυγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε έντονη ανησυχία πως το ΝΑΤΟ ανταλλάσσει τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού του Αφγανιστάν με τα δικά του συμφέροντα, χρησιμοποιώντας τους Ταλιμπάν ως επιτηρητές ενάντια σε τρομοκρατικές απειλές από ISIS και Αλ Κάιντα.

Διαβάστε ακόμη 

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: Κάθε κίνηση στην Ουκρανία θα έχει συνέπειες

Ρωσία, Κίνα και Ιράν θα συνεργαστούν με τους Ταλιμπάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας