More

  Συνολική σεισάχθεια προτείνει γνωστός δικηγόρος-επιστολή φωτιά

  Μία επιστολή-φωτιά δημοσιεύει το ereportaz.gr, η οποία απευθύνεται σε χιλιάδες δανειολήπτες. Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος προτείνει μέσω του ereportaz.gr προτείνει συνολική «σεισάχθεια» για χιλιάδες δανειολήπτες. Δηλαδή κατά περίπτωση διαγραφή χρεών πρός τις Τράπεζες ή και διαγραφή φορολογικών υποχρεώσεων.

  Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση-τομή του κ. Κυριακόπουλου

  «Αγαπητές φίλες και φίλοι,

  Οι εξελίξεις της τελευταίας 5ετίας για την Ελλάδα υπήρξαν καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνον της πατρίδας μας αλλά και κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά, ατομικά και οικογενειακά.

  Από την συνολική εικόνα που πλέον έχουμε, καθώς έχουμε αναλάβει συνολικά άνω των 2500 αιτημάτων για δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις Τράπεζες, την ΤτΕ αλλά και την Κυβέρνηση της Κύπρου (μέσω της προσφυγής στην Διεθνή Διαιτησία), έχουμε διαπιστώσει με πραγματικό δέος, το πόσο τεράστια είναι η ιδιωτική περιουσία που έχει «καεί» στην Ελλάδα, ευθέως προκληθείσα είτε στους Ομολογιούχους Ελληνικού Δημοσίου, είτε σε Ομολογιούχους Συνθέτων Υβριδικών Ομολόγων, είτε σε Μετόχους Τραπεζών που έκλεισαν (PROBANK), είτε σε Καταθέτες-Ομολογιούχους Αξιογράφων Κυπριακών Τραπεζών.

  Η ανυπολόγιστη αυτή περιουσιακή καταστροφή, προκάλεσε με την σειρά της όπως ήταν επόμενο και άλλα «σπειροειδή» φαινόμενα, ως φυσική συνέπεια της εξαφάνισης των υφισταμένων κεφαλαίων, κυρίως αναξιοχρεότητα στους δανειολήπτες, αδυναμία πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα λογής «χαράτσια» κλπ.

  Όλος αυτός ο «βομβαρδισμός» επί των συμπολιτών μας, προκάλεσε και προκαλεί αυτοκτονίες, θανάτους από εγκεφαλικά επεισόδια, αύξηση κακοήθων ασθενειών, και συντριπτική άνοδο κρουσμάτων ψυχικών ασθενειών.

  Ο εφιάλτης αυτής της καθημερινότητας γίνεται πιο δυσοίωνος με την χρήση των μεθόδων είσπραξης των δανειακών υποχρεώσεων μέσω των γνωστών «Εισπρακτικών Εταιρειών».

  Αν και ο ρόλος ενός Δικηγορικού Γραφείου καθορίζεται ρητά από την κείμενη νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας, εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε κάτι παραπάνω.

  Στα πλαίσια της θεσμοθέτησης του Κώδικα Δεοντολογίας για την διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες αλλά και των νομικών δυνατοτήτων που παρέχονται για ευνοϊκή μεταχείριση εκείνων από τους φορολογουμένους ή και ασφαλισμένους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας τα Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ, επιθυμούμε να λάβουμε την κάτωθι πρωτοβουλία:

  Να κινηθούμε εμείς, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των πελατών μας, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, έναντι των Τραπεζών και του Δημοσίου εν γένει, ώστε να επιδιώξουμε για τους Πελάτες μας, ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», δηλαδή κατά περίπτωση διαγραφή χρεών πρός τις Τράπεζες ή/ και διαγραφή φορολογικών υποχρεώσεων.

  Παραδείγματος χάριν, έστω ότι ένας από εμάς έχει υποστεί ζημία 100.000 ευρώ από το Ομόλογο που είχε αγοράσει (από υπαιτιότητα είτε της Τράπεζας είτε του Κράτους κλπ), ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΥΠΑΙΤΙΑ από πλευράς του, και έχει αντίστοιχη υποχρέωση δανειακή προς την Τράπεζα που του το πούλησε, τότε να διεκδικήσουμε, δεδομένου ότι εμείς έχουμε ήδη προσφύγει κατά της Τράπεζας, ισόποσο «κούρεμα» της δικής του υποχρέωσης, καθώς, τελικά, το Δικαστήριο ενδέχεται να τον δικαιώσει νομιμοτόκως.

  Επειδή η δυνατότητα της κάθε Τράπεζας ξεχωριστά για ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ (ακόμη και «κούρεμα») έχει ήδη νομοθετηθεί (ΦΕΚ1582/16.06.2014), πρέπει να σπεύσουμε ώστε να θέσουμε τα αιτήματά μας σε προτεραιότητα.

  Ταυτόχρονα, με παρόμοιο σκεπτικό, θα προσφύγουμε στο Υπουργείο Οικονομικών και τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να πιέσουμε για ανάλογη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ, ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΑΝΥΠΑΙΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

  Για την πρωτοβουλία μας αυτή, δεν θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πελατών μας.

  Φίλες και Φίλοι,

  Ως Δικηγόροι, πέραν της κυνικότητας που ενδεχομένως παρεισφρέει και στον δικό μας κλάδο, παραμένουμε «άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί» και είμαστε «Συμπράττοντες Λειτουργοί της Δικαιοσύνης» (ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, Αρθρο 1), έχοντες νομικό και Ηθικό Χρέος έναντι άλλων «…β. Την υποβολή προτάσεων και γνωμών που αφορούν την βελτίωση της Νομοθεσίας, την ερμηνεία και την εφαρμογή της» (ΚΔΔΛ, ΠΡΟΟΙΜΙΟ, Αρθρο 2β,ε)

  Για τα δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία χάθηκαν από τα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικά Νοικοκυριά, οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και έλαβαν και τις σχετικές φορολογικές ελαφρύνσεις διά νόμου.

  Ήρθε η ώρα τα οφέλη αυτά, έστω και εμμέσως, να κατανεμηθούν στους φυσικούς τους δικαιούχους, δηλ. εσάς».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: Μάσκες 3D για την προστασία των υγειονομικών

  Κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορωνοϊού χωρίς ατομική προστασία, όπως είναι οι μάσκες. Της Αλεξίας Σβώλου Με αυτό τον στόχο,...

  Κορωνοϊός: «Έχω ξεχάσει να αναπνέω» – H ιστορία της Ρία που αναρρώνει από τον ιό

  Η αναπνοή είναι ένα τόσο φυσικό αντανακλαστικό που κανείς μας δεν χρειάζεται να θυμίζει στον εαυτό του να το κάνει. Εκτός από την Ρία...

  “ΜΠΑΜ”: Διεθνής αναγνώριση για την κοινωνική προσφορά με τις μάσκες

  Διεθνής αναγνώριση για την μεγάλη κοινωνική προσφορά της εφημερίδας "ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ" (η οποία θα συνεχιστεί) που δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να προμηθευτούν...

  Κορωνοϊός: Αυτό είναι το προφίλ των θυμάτων στην Ευρώπη

  Αυτό είναι το προφίλ των θυμάτων στην Ευρώπη σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Το μήνυμα ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για χαλάρωση» έστειλε την Πέμπτη...

  Κορωνοϊός: 1.839 παραβάσεις κυκλοφορίας χθες – Τι θα γίνει με την άρση των μέτρων

  Στις 1.839 έφτασαν οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις χθες σε όλη την Ελλάδα ενώ ο συνολικός αριθμός από τις 23 Μαρτίου έφτασε στις 24.757. Για...