17:39 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Συνωμοσιολόγος τίναξε το σπίτι του στον αέρα: Αστυνομικός κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης

Συνωμοσιολόγος τίναξε το σπίτι του στον αέρα: Αστυνομικός κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης
Συνωμοσιολόγος τίναξε το σπίτι του στον αέρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι πράξεις του ήταν προμελετημένες από τη βαθιά ριζωμένη πίστη του σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Πλάνα από κάμερα σώματος εμφανίστηκαν που δείχνουν την οδυνηρή στιγμή που ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια ανατίναξε σκόπιμα το ίδιο του το σπίτι, ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να επιδώσουν ένταλμα έρευνας τον Δεκέμβριο του 2023. Στο συγκλονιστικό περιστατικό εμπλέκεται ο 56χρονος James Yoo, γνωστός συνωμοσιολόγος, ο οποίος έβαλε φωτιά στην κατοικία του στο Arlington, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια έκρηξη.

Τα πλάνα, που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Arlington, καταγράφουν τη χαοτική σκηνή καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν το σπίτι του Yoo. Οι αρχές είχαν φτάσει για να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας όταν ο Yoo, σε μια δραματική και καταστροφική πράξη, περιέλουσε το σπίτι του με βενζίνη και άναψε τη φωτιά. Η έκρηξη που ακολούθησε εξαφάνισε το σπίτι.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι πράξεις του Yoo ήταν προμελετημένες, καθοδηγούμενες από τη βαθιά ριζωμένη πίστη του σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατούς καβγάδες και είδαν ασυνήθιστη δραστηριότητα στην κατοικία τις ημέρες που προηγήθηκαν της έκρηξης.

Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το περιστατικό, εξετάζοντας το ιστορικό και τα κίνητρα του Yoo. Το αστυνομικό τμήμα του Arlington έχει τονίσει τη σημασία της επαγρύπνησης της κοινότητας και την ανάγκη παρέμβασης όταν τα άτομα εμφανίζουν σημάδια επικίνδυνης συμπεριφοράς.

 

gazzetta.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας