8:23 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Συντριβή ελικοπτέρου Ειρηνευτικής δύναμης στο Σινά. Φόβοι για Ισλαμιστές πίσω από την περίεργη πτώση

Συντριβή ελικοπτέρου Ειρηνευτικής δύναμης στο Σινά. Φόβοι για Ισλαμιστές πίσω από την περίεργη πτώση

Ένα ελικόπτερο που μετέφερε μέλη μιας πολυεθνικής Ειρηνευτικής δύναμης συνετρίβη κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σκοτώνοντας έξι Αμερικανούς, έναν Τσέχο και έναν Γάλλο πολίτη.

Η Πολυεθνική Δύναμη και Παρατηρητές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (MFO) δήλωσαν ότι όλοι εκτός από έναν από τους εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος κατέπεσε «κατά τη διάρκεια μιας συνήθους επιχείρησης».

Η αποστολή της  MFO είναι να εποπτεύει την εφαρμογή των διατάξεων ασφαλείας της Αιγυπτιακής-Ισραηλινής Συνθήκης Ειρήνης και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή τυχόν παραβίασης των όρων της.

Η Αίγυπτος η οποία διεξάγει  μια μακρόχρονη μάχη εναντίον ισλαμιστών μαχητών στο Σινά ερευνά αν το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους Ισλαμιστές.  Ωστόσο, η  MFO δήλωσε ότι «ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι το αίτιο της  συντριβής ήταν κάτι διαφορετικό εκτός από ένα ατύχημα», προσθέτοντας όμως ότι θα διεξαγάγει έρευνα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε  ότι προσέφερε  ιατρική βοήθεια και ότι έστειλε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης για να παραλάβει τον τραυματισμένο επιζώντα – έναν Αμερικανό – σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.

«Εκτιμούμε πολύ τη συνεργασία και την υποστήριξη της Αιγύπτου και του Ισραήλ στην προσπάθεια ανάκαμψης», δήλωσε η  MFO.

Διαβάστε επίσης 

Ποιόν επέλεξε για Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου ο Τζο Μπάιντεν

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο κοιμητήριο στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας