20:52 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψουν νέο μνημόνιο"

ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψουν νέο μνημόνιο"

«Η αποτυχημένη και απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πως είναι ρεαλιστική η υπόθεση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «μία ακόμη δήλωση έρχεται να προστεθεί για να θέσει το θέμα ενός νέου μνημονίου, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία των δύο προηγουμένων αλλά και διαψεύδοντας τις διακηρύξεις των υποστηρικτών των δύο προηγούμενων, πως το δεύτερο μνημόνιο θα ήταν το τελευταίο χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων».

Η Κουμουνδούρου προσάπτει στην κυβέρνηση πως «άφωνη, χωρίς να εγκαταλείπει τη στρατηγική της υποταγής έναντι των δανειστών, παρακολουθεί τις εξελίξεις προσπαθώντας να πείσει, με τη βοήθεια πάντα της δημιουργικής λογιστικής, για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος που δεν φαίνεται όμως να περιορίζει τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι η ώρα της άμεσης ακύρωσης του μνημονίου και της πραγματικής επαναδιαπραγμάτευσης τους χρέους στην κατεύθυνση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και της αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης».

«Ασφαλώς μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να την υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της συμφοράς, για αυτό απαιτείται η δημοκρατική ανατροπή της», καταλήγει.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας