12:49 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: «Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: «Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 (σ.σ. θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τότε).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.

«Δεν είναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας