1:04 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε πολιτική καταστροφής» και «ιεροκήρυκες του μνημονίου.»

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το κόμμα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η συνέντευξη του πρωθυπουργού καταγράφει με τον πλέον σαφή και αδιάψευστο τρόπο την αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής, αλλά και την πολιτική γύμνια των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι ιεροκήρυκες του μνημονίου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Σε αυτό ο πρωθυπουργός ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Σαμαράς μιλά χωρίς κανένα ίχνος ντροπής για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανεργίας και υπόσχεται και μεγαλύτερη “επιτυχία”, εφόσον βέβαια γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις. Δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός της ομοιοπαθητικής, αλλά τουλάχιστον είναι πιο ειλικρινής από τους υπουργούς του όταν παραδέχεται ότι οι διαθεσιμότητες είναι ο προθάλαμος των απολύσεων» προσθέτει.

«Συνεχίζουμε βέβαια μετά από όλα αυτά να μην καταλαβαίνουμε γιατί για τον κ. Σαμαρά το πρώτο μνημόνιο ήταν τόσο κακό, ενώ τα επόμενα σώζουν τη χώρα και διορθώνουν τα προηγούμενα λάθη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να πιστωθεί στον πρωθυπουργό ότι αναγνωρίζει με περίσσια ειλικρίνεια ότι οι αντικοινωνικές του μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό και ανεξαρτήτως μνημονίου. Εδώ συνοψίζεται ολόκληρη η λογική της μνημονιακής βαρβαρότητας των απολύσεων και των μισθών πείνας και η πραγματική στόχευση της πολιτικής της κυβέρνησης, που δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τη μείωση του δημόσιου χρέους και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά με τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου.»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας