20:35 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Νίκου Πηλού: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ελέγξει τον Τύπο και τους δημοσιογράφους

ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Νίκου Πηλού: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ελέγξει τον Τύπο και τους δημοσιογράφους

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσαγωγή του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, χθες, χωρίς να το δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας και χωρίς οι συνάδελφοί του να γνωρίζουν για ποιον λόγο μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με εκφοβισμό και απειλές να ελέγξουν τον Τύπο και τους δημοσιογράφους.

«Εχθές ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός κρατήθηκε επί ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας και χωρίς οι συνάδελφοί του να έχουν τρόπο να μάθουν τον λόγο της προσαγωγής του.

Παρά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο φωτορεπόρτερ αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ στις 2 το βράδυ και ενώ του είχαν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα τέτοια γεγονότα κατά δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο συνολικά και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους προσωπικά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας