20:22 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά»

«Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά», η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους». Τονίζει ότι «η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα», για να υπογραμμίσει, τέλος, ότι «οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Α. Σαμαράς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 

Ο πρώην πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Καθημερινή λέει “όχι στο δόγμα του κατευνασμού”, εκτιμά ότι: “Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής” και υποστηρίζει ότι: “Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα.”

Παράλληλα αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο “θα παραιτηθούμε εξαρχής μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Γεωργιάδης: Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας