2:43 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


ΣΥΡΙΖΑ:«Η πρόταση Μητσοτάκη προσκρούει στην απαγόρευση συνάθροισης»

ΣΥΡΙΖΑ:«Η πρόταση Μητσοτάκη προσκρούει στην απαγόρευση συνάθροισης»

Την εξωφρενική αντίφαση των αποφάσεων και των λεγομένων του Πρωθυπουργού, που αφού θέσπισε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, τώρα όψιμα καλεί σε «πρωτοβουλία τιμής» στο Πολυτεχνείο, διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας».

Παράλληλα, βάλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και για το «καπέλωμα» της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς «για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση Προέδρου της Δημοκρατίας: Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης


Την υποκρισία του Πρωθυπουργού που αφού απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε πανελλαδικό επίπεδο, και αφού απειλήθηκαν κόμματα και φορείς για το ενδεχόμενο συμβολικής απόδοσης τιμών στη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός, μιλώντας «τώρα εναντίον του διχασμού».

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει προς τον κ. Μητσοτάκη:

Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε. Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης. Ωστόσο, η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων (σ.σ. εκ παραδρομής αναφέρονται τέσσερα άτομα ενώ αναφέρεται σε άνω των τριών), την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία.

Υπενθυμίζεται ότι με γενικολογίες για «κάποιους» που «στήνουν σκηνικό σύγκρουσης», με απαξίωση για την έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων από την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μία συζήτηση που «η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει», και με αναφορές στους «λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» παρότι ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα το μεσημέρι της Δευτέρας, απευθύνοντας πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για μία «από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο», με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας