2:43 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τ. Θεοδωρικάκος: Ζητά την ενίσχυση των κλιμακίων ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ζητά την ενίσχυση των κλιμακίων ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Να ενισχύσουν με προσωπικό τα κλιμάκια ελέγχου για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, ζητάει από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε σημερινή εγκύκλιό του προς τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει πως κρίνεται απαραίτητο λόγω της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης ανάγκης για ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση στην εξάπλωση της πανδημίας, να ενισχυθούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου στις Περιφέρειες του συνόλου της Μακεδονίας – Θράκης και της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, από το ήδη διαθέσιμο, το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του είτε αυτοπροσώπως είτε εξ’ αποστάσεως. Εξαιρούνται υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, που τελούν σε άδεια ειδικού σκοπού ή ειδική άδεια απουσίας ή μακροχρόνια άδεια (αναρρωτική, άδεια ανατροφής, κυοφορία, κ.ά).

Επιπλέον, η εγκύκλιος προβλέπει πως σε δήμους που δεν υφίσταται Δημοτική Αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του δημάρχου, δύναται με απόφασή του, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και πάντως όχι πέραν της 28ης.2.2021, να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ως αρμόδιας αρχής ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται η δυνατότητα ενίσχυσης των παραπάνω κλιμακίων ελέγχου και με προσωπικό των υπηρεσιών των οποίων έχει υποχρεωτικά ανασταλεί η λειτουργία.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση Κικίλια για τις «διπλές καταγραφές»

Α. Τσίπρας προς ΝΔ: Τι φοβάστε και δεν δίνετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας