11:52 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τα ελληνικά Rafale τρομάζουν τους Τούρκους

Τα ελληνικά Rafale τρομάζουν τους Τούρκους

Διθέσιο θα το πρώτο ελληνικό Rafale σύμφωνα με τον γαλλικό ιστότοπο AIR&COSMOS που δημοσίευσε και φωτογραφία του πρώτου  Ελληνικού Rafale  βαμμένου στά Ελληνικά χρώματα.

Στο σύνολο των έξι πρώτων μεταχειρισμένων αεροσκαφών που θα παραδοθούν εντός του 2021, τα τέσσερα θα είναι μονοθέσια και τα δύο διθέσια.

Οι Τούρκοι στα σχόλια που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχονται πως θα πονοκεφαλιάσουν από την παρουσία των γαλλικών μαχητικών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδική αναφορά γίνεται από Τούρκους αναλυτές στα ραντάρ AESA, SPECTRA, αλλά και στους πυραύλουςMeteor, SCALP και Exocet που θα φέρουν τα ελληνικά Rafale.

Mάλιστα οι Τούρκοι σημειώνουν πως θα είναι λάθος να πιστέψουν πως λόγω του μικρού τους αριθμού (18) τα ελληνικά Rafale δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δυνατότητα των Exoset να πλήττουν πλοία από χαμηλό ύψος, ώστε να μην ανιχνεύονται από τα συστήματα ραντάρ των Τούρκων.

Σαφή αναφορά στην υπεροχή των Ελλήνων προσφέρουν, σύμφωνα με τους Τούρκους, και οι πύραυλοι SCALP, οι οποίοι όπως τονίζεται, με εμβέλεια άνω των 500 χλμ, μπορούν να πλήττουν στόχους από πολύ μακριά αλλά και οι πύραυλοι Meteor που θα φέρουν τα ελληνικά ραντάρ, όπου σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν τη μεγαλύτερη No Escape Zone για πυραύλους αέρος – αέρος στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης 

Ν. Δένδιας: Ικανοποίηση για το πνεύμα εθνικής ομοψυχίας στο ΕΣΕΠ

Ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα ο Εμμανουέλ Μακρόν λόγω lockdown στη Γαλλία

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας