12:51 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τα έμαθες τα νέα Μάκη;

Τα έμαθες τα νέα Μάκη;

Ως από μηχανής Θεός, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, δίνει σύνταξη-μπόνους στον Μάκη Μπαλαούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί με την τροπολογία που κατατέθηκε, οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως είναι και ο κ. Μπαλαούρας, θα μπορούν να εισπράττουν την σύνταξή τους και να έχουν και άλλη εργασία, χωρίς περικοπές.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μπαλαούρας εκτός από την σύνταξή του, θα παίρνει και ολόκληρη την Βουλευτική αποζημίωση. Θυμίζουμε ότι για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι ξεκινούν σε άλλη εργασία, θα τους περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Στην επίμαχη τροπολογία, όπως γράφουν Τα Νέα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας