5:40 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τα εννέα σημάδια της κακοποίησης ορθώνουν τείχος προστασίας στους φόνους των γυναικών

Τα εννέα σημάδια της κακοποίησης ορθώνουν τείχος προστασίας στους φόνους των γυναικών

Το 2020, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty λάνσαρε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο «Abuse is Not Love», το οποίο αποσκοπεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας,υποστηρίζοντας τα προγράμματα πρόληψης των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται.

Με υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε σήμερα ότι ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty συνεργάζεται σε τοπικό επίπεδο με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους του και να μοιραστεί το μήνυμα για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης με άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Στο επίκεντρο του οράματος της μάρκας YSL Beautyβρίσκονται γυναίκες ελεύθερες και ανεξάρτητες. Αυτό το όραμα απειλείται από την ενδοσυντροφική βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την ανεξαρτησία τόσων πολλών γυναικών. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον περιορισμό και την πρόληψη της ενδοσυντροφικής βίας και τιμή μας να συνδράμουμε την WIN Hellas στο έργο της», λέει η Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L’Oréal Luxe Hellas.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο οίκος YSL Beauty αποσκοπεί να αυξήσει την ενημέρωση για τη σοβαρότητα της ενδοσυντροφικής βίας, ώστε να συμβάλλει σε μια ουσιαστική αλλαγή. Τα αποτελέσματα αυτού του προγράμματος θα συμβάλλουν στην παγκόσμια καμπάνια του οίκου που είναι: έως το 2030 να επιμορφώσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο στην ενδοσυντροφική βία μέσω της συνεργασίας του με τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Η Μάντα Παπαδάκου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas, δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαζόμαστε με ένα τόσο δυνατό brand, όπως ο YSLκαι χαιρετίζουμε τη διεθνή του πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ενδοσυντροφικής βίας.

H W.I.N. Hellas από το 2006 βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών, με στόχο την ενδυνάμωσή τους μέσω ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχοντας βιώσει τηνκακοποίηση μέσα σε σχέση, θεωρώ πως θα είχα καταφέρει να προστατεύσω τον εαυτό μου, αν είχα περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Η γνώση είναι δύναμη. Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εκδήλωση κάθε μορφής βίας”.

Η ενδοσυντροφική βία αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα: εκτιμάται ότι 1 στις 3 γυναίκες θα βιώσουν ενδοσυντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους1 και μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που θα επιβιώσουν θα καταφέρει να δικαιωθεί.

Η ενδοσυντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και συνίσταται στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, κάθε τρεις ημέρες δολοφονείται μία γυναίκα από τον σύντροφό της.2P Παγκοσμίως, περισσότερες από 600 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σε κάποια χώρα όπου η βία από τον ερωτικό σύντροφο δεν θεωρείται έγκλημα. Η ενδοσυντροφική βία πλήττει άτομα από όλες τις κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες.3 Ωστόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 16-24 ετώνF4P

Τα κρούσματα ενδοσυντροφικής βίας έχουν αυξηθεί κατά 30 έως 60% εξαιτίας της πανδημίας COVID-194F5 . Πολλές γυναίκες βιώνουν τον περιορισμό κυκλοφορίας με έναν βίαιο σύντροφο και δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από εξειδικευμένες οργανώσεις, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες βασικές προειδοποιητικές ενδείξεις για την ενδοσυντροφική βία. Εάν υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού αυτών των ενδείξεων, ενδέχεται να μπορούμε να αναγνωρίζουμε καλύτερα την ενδοσυντροφική βία και να ζητούμε ή να προσφέρουμε βοήθεια.5F6P Ο οίκος YSL Beauty σκοπεύει να συμβάλλει σε αυτό, αυξάνοντας την ενημέρωση σχετικά με αυτά τα συχνά σημάδια.

Διαβάστε ακόμη 

Σοκ στην Πέλλα: Άφησε ανάπηρη τη γυναίκα του έπειτα από αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς!

Αττική κολύμπι: Σε αυτά τα 11 σημεία απαγορεύεται το μπάνιο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας