21:26 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τα κάνει όλα και συμφέρει!

Τα κάνει όλα και συμφέρει!
  • Έβαλε τα… δυνατά του ο Τσίπρας στο φινάλε του 2017, για να ικανοποιήσει τους θεσμούς, αδιαφορώντας για τις εντός κόμματος αντιδράσεις 
  • Θωρακίζει τους πλειστηριασμούς με την τροπολογία για την αυταπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τις διαδικασίες, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταράξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ
  • Προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να αλλάξει γνώμη στους θεσμούς μέσω τηλεδιάσκεψης, παρά το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νωρίτερα είχε δηλώσει πως αν δεν πραγματοποιεί συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών θα κινδυνεύσουν οι τράπεζες! 
  • Η κυβέρνηση επιχειρεί για δεύτερη φορά να “ανοίξει” το επάγγελμα των φαρμακοποιών, παρά το αρχικό όχι του ΣτΕ

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να περνά ένα ακόμη μνημονιακό προϋπολογισμό, την ίδια ώρα να υπνωτίζει αρκετό κόσμο με τις λοταρίες και τα κοινωνικά μερίσματα, αλλά παράλληλα να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι πλειστηριασμοί – υπέρ των τραπεζών – και να απελευθερωθεί το επάγγελμα των φαρμακοποιών – υπέρ των φαρμακοπολυεθνικών.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακοί οι πολιτικοί ελιγμοί του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με “ασπίδα” τις λαϊκές πολιτικές προσφοράς ελάχιστων κρατικών εσόδων, καταφέρνει με ακραία καπιταλιστική πρακτική να σιγοντάρει το τραπεζικό σύστημα και να υποβοηθά τις πολυεθνικές εταιρίες, που σίγουρα θα σπεύσουν να ανοίξουν τις φαρμακο-αλυσίδες τους στη χώρα μας, “καταπίνοντας” τα παραδοσιακά φαρμακεία όπως τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.

Στον τομέα της περιβότητης πρώτης κατοικίας, που θα προστατευόταν με κάθε τρόπο, αφού πρώτα επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες διεξαγωγής των πλειστηριασμών, είχαμε στη συνέχεια την τροπολογία εξπρές που οδηγεί εκείνον που παρεμποδίζει την ομαλή πραγματοποίηση της διαδικασίας, αυταπάγγελατα στο αυτόφωρο με κίνδυνο ποινής φυλάκισης μέχρι και έξι μηνών! Η μάλλον “φασιστική” αυτή απόφαση δεν προκάλεσε μόνο αντιπολιτευτικές αντιδράσεις εξ’ αριστερών (το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή) αλλά και εντός του κόμματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποχρεώνεται να μιλήσει στην θυελλώδη Κ.Ο. και να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή ως “αναγκαστική”, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τραπεζών με τα έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τους πλειστηριασμούς! Διαφορετικά; “Θα πέσει η κυβέρνηση”, είπε ξεκάθαρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να καταλλαγιάσει τις φωνές εντός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αν και μάλλον δεν τα κατάφερε.

“Πυροσβεστικό” ρόλο ανέλαβε τότε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα επιδιώξει μέσω τηλεδιάσκεψης να αφαιρέσει το αυταπάγγελτο και να το αντικαταστήσει με κατ’ έγκληση αδίκημα!

Ο Σταύρος Κοντονής άλλαξε το κλίμα – Υπερψήφισαν οι διαφωνούντες βουλευτές την τροπολογία για τις διώξεις

Για τα φαρμακεία πραγματικά κανείς δεν περίμενε πως λίγους μήνες μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ για το “άνοιγμα” του επαγγέλματος, η κυβέρνηση θα προσπαθούσε πάλι να δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες με οικονομική άνεση να γίνουν επιχειρηματίες φαρμακοποιοί, προσλαμβάνοντας στην πραγματικότητα εκείνους που έχουν πτυχίο για να λειτουργήσει η επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα σχέδιο προκειμένου να γεμίσει η Ελλάδα με αλυσίδες πολυεθνικών φαρμακείων, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας