0:02 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τα Κουφονήσια αποκτούν ράμπα για άτομα με αναπηρία, προσφορά της «Ομάδας Αιγαίου»

Τα Κουφονήσια αποκτούν ράμπα για άτομα με αναπηρία, προσφορά της «Ομάδας Αιγαίου»

Τα Κουφονήσια και συγκεκριμένα το κατοικημένο πανω Κουφονήσι είναι ένα μικρό νησί στο κέντρο των Κυκλάδων με αμμώδεις παραλίες οι οποίες είναι ιδανικές για άτομα με αναπηρία καθώς έχουν ομαλή και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα -αρκεί βέβαια να διέθεταν μία ειδική ράμπα, μία κινητή ράμπα ΑμεΑ .

Της Αλεξίας Σβώλου

Αυτό το έργο που έλειπε από το πανέμορφο γραφικό νησί ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24, Ιουνίου έργο της «ομάδας Αιγαίου» και με την υποστήριξη χορηγών.

Το σημαντικό αυτό έργο θα επιτρέψει στα άτομα με αναπηρία που ζουν ή επισκέπτονται το Κουφονήσι να μπορούν να χαρούν το μπάνιο τους στη θάλασσα το οποίο είναι τόσο θεραπευτικό ειδικά για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Στη δράση συμμετέχει εθελοντικά ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28, Ιουνίου στο όμορφο νησί θα πραγματοποιηθεί «γύρισμα» βίντεο με τη παρουσία του Αντώνη Τσαπατάκη για τη προβολή του έργου στο Κουφονήσι .

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης και η εταιρία παραγωγής προσφέρουν αφιλοκερδώς το video στην Ομάδα Αιγαίου αποδεικνύοντας το υψηλό νόημα και την αξία του εθελοντισμού.

Η Ομάδα Αιγαίου δραστηριοποείται 26 χρόνια στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και αναμφισβήτητα εθελοντισμός και Ομάδα Αιγαίου είναι λέξεις συνώνυμες.

Στις μικρές Κυκλάδες άλλη μία ράμπα ΑμεΑ τοποθετήθηκε ήδη στην Αμοργό στην παραλία της Αιγιάλης.

Οι Κυκλάδες είναι νησιά με άγρια ομορφιά και δυστυχώς δεν είναι πολλές οι παραλίες στις οποίες η κλήση και μορφολογία εδάφους να επιτρέπει την τοποθέτηση μίας ράμπα ΑμεΑ με εύκολη πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

Χάρη στην υλοποίηση αυτών των δράσεων στα νησιά μας οι πάσχοντες από κινητικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισότιμα τις όμορφες παραλίες αποβάλλοντας την έννοια του αποκλεισμού,αναβαθμίζοντας τη ποιότητα της ζωής τους αλλά και του τόπου που τις υλοποιούν.

Ένα μεγάλο μπράβο!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας