0:51 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τα «κρυφά» ρεβεγιόν ψάχνει η αστυνομία – Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομα πάρτι

Τα «κρυφά» ρεβεγιόν ψάχνει η αστυνομία – Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομα πάρτι

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπίσει τα «κρυφά» ρεβεγιόν. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα τσουχτερά. Ήδη αστυνομικοί “χτενίζουν” το διαδίκτυο για να εντοπίσουν τις προσκλήσεις που γίνονται στα social media για πάρτι σε Airbnb ή άλλες τοποθεσίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι έλεγχοι και στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι εντατικοί και εκτεταμένοι για την τήρηση τόσο του ωραρίου όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Πρωτοχρονιά - μέτρα- Επιτροπή ρεβεγιόν

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Τέλος, στη σύσκεψη που έγινε χθες για τον συντονισμό των ελέγχων, δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

πάρτι ρεβεγιόν

Πρόστιμα – φωτιά για παράνομα πάρτι για το ρεβεγιόν

Τα πρόστιμα για τα παράνομα πάρτι για το ρεβεγιόν είναι φωτιά και κυμαίνονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για τα νέα μέτρα.

Για τη  διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

πάρτι

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά στην πρώτη παράβαση, ενώ για δεύτερη παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας