7:41 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τα "Μαλλιαρά πόδια" έγιναν... κίνημα! (φωτο)

Τα "Μαλλιαρά πόδια" έγιναν... κίνημα! (φωτο)

Στόχος τους ο αγώνας κατά των στερεοτύπων της ομορφιάς και του καλλωπισμού.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο γίνονται καθημερινά μέλη του «Very Hairy Legs», του πιο τριχωτού κινήματος όλων των εποχών!

Τα μέλη του κινήματος πετάνε τα ξυραφάκια τους και φωτογραφίζονται, αναρτώντας τις φωτογραφίες τους σε social media και στο blog VeryHairyLegs, υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους να είναι όμορφες και χωρίς αποτρίχωση.

articleGal_29587_33970.w_hr

articleGal_29587_33971.w_hr

Κατά τη γνώμη τους αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της θηλυκότητας, κάτι σαν μια… συνωμοσία εναντίον του κεριού, της χαλάουα και των λοιπών τρόπων αποτρίχωσης, καθώς και όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλλουν κανόνες.

articleGal_29587_33972.w_hr

«Αυτό το blog είναι αφιερωμένο σε γυναίκες με πολύ τριχωτά πόδια. Ας αφήσουμε τα πόδια μας να είναι οι πρωταθλητές», δηλώνει, καλωσορίζοντας όλους όσοι επισκέπτονται το blog της η 21χρονη Σάρα, η εμπνεύστρια του κινήματος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Σάρα δεν έχει ξυριστεί ποτέ και έχει αναρτημένα και τα πειστήρια.

articleGal_29587_33973.w_hr

articleGal_29587_33974.w_hr

«Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν αισθάνομαι πια ντροπή για τις φυσικές τρίχες στο σώμα μου», γράφει μια από τις blogger. Η περιγραφή των συναισθημάτων δεν τελειώνει εδώ, αλλά συνεχίζει, λέγοντας: «Όταν σταμάτησα να ξυρίζω τα πόδια μου, μού πήρε κάποιο χρόνο για να αισθανθώ σίγουρη γι ‘αυτό, όμως βλέποντας τις εικόνες από άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο, με βοήθησε. Πλέον μου αρέσει ο τρόπος που με κοιτάζουν και μου το θυμίζουν».

«Έχω τριχωτά πόδια, και, για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πιο θηλυκή από ποτέ!», γράφει μία άλλη blogger.

Εκτός από τις γυναίκες που επικοινωνούν μέσω μαλλιαρού blog, υπάρχει και η ομάδα WANG, της οποίας τα μέλη μάχονται κατά του βασικού καλλωπισμού. «Προσβλέπουμε σε μια μέρα που οι άνθρωποι θα μπορούν να παρουσιάσουν τα σώματά τους με όποιο τρόπο επιλέξουν, απαλλαγμένοι από πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φραγμούς», υποστηρίζει η ομάδα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook και αγκαλιάζει με αγάπη τις τριχωτές γυναίκες.

articleGal_29587_33978.w_hr

 

 

 

Με πληροφορίες από το thetoc.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας