1:17 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Τα πρόσωπα της εμπροσθοφυλακής του Κινήματος Αλλαγής

Τα πρόσωπα της εμπροσθοφυλακής του Κινήματος Αλλαγής

Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά όπως ο διευθυντής της Μανόλης Όθωνας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, στενοί της συνεργάτες, μεταξύ άλλων οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, Βασίλης Κεκέρογλου και Θάνος Μωραϊτης αλλά και άλλα στελέχη  βρίσκονται συνεχώς σε διαρκή οργανωτική διαδικασία, μέχρι να συσταθεί η επιτροπή συνεδρίου που θα αποτελείται περίπου από 29 στελέχη.

Η Φώφη Γεννηματά ανάβει στο φούλ τις μηχανές για να ολοκληρωθούν με γρήγορους ρυθμούς οι απαραίτητες οργανωτικές διαδικασίες μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο.

Ο στόχος όλων των πλευρών είναι η προετοιμασία των ονομάτων να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ή αν δεν βγούνε οι ημερομηνίες να μετατεθεί μια εβδομάδα μετά για τις 21 του ίδιου μήνα, η διεξαγωγή της πρώτης συνεδρίασης  της ΟΕΣ η οποία και τυπικά θα αναλάβει καθήκοντα  για να προετοιμάσει σε ότι χρειάζεται το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί δύο μήνες αργότερα  μεταξύ 16 και 18 Μαρτίου.

Μέχρι τότε τα κόμματα που μετέχουν στην ΔΗΣΥ και θα εκπροσωπηθούν στο νέο φορέα του κινήματος αλλαγής θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους στο βαθμό που τους  αναλογεί στο κάθε κόμμα ξεχωριστά  και στην  29μελη Οργανωτική επιτροπή συνεδρίου (ΟΕΣ).

Ήδη  ακούγονται  τα πρώτα ονόματα στελεχών που θα επανδρώσουν την ΟΕΣ για να αναλάβουν το βάρος της οργάνωσης του συνεδρίου. Επικεφαλής-συντονιστής της ΟΕΣ τίθεται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Ηρακλείου και έμπιστος συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ως γνωστόν είχε κορυφαίο ρόλο και στην Ομάδα κρούσης της κυρίας Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία της κεντροαριστεράς. Ο κ. Κεγκέρογλου έχει ήδη ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με άλλα στελέχη προς την κατεύθυνση της σύνθεσης της ΟΕΣ.

Στην 29μελή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα συμμετέχουν σύμφωνα με την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων: ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Θάνος Μωραίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο Κώστας Ασκούνης, η Τόνια Αντωνίου ,η  Συλβάνα Ράπτη , ο Νίκος Σαλαγιάννης και άλλα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκονται μαζί με άλλους στην πρώτη γραμμή.

Από το κόμμα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη το Ποτάμι, στην Οργανωτική Επιτροπή θα αναλάβουν ρόλο μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη, ο Δ. Αβραμίδης και άλλα στελέχη, ενώ 3 με 4 στελέχη θα συμμετέχουν και από το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Οι κ.κ Γιώργος Ελενόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Καρχιμάκης ενώ δεν αποκλείεται και ο πρώην υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Στην επιτροπή συνεδρίου θα μετέχει φυσικά και η ΔΗΜΑΡ με τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο που έτσι και αλλιώς βρίσκεται μαζί με την Φώφη Γεννηματά στο Π.Σ. του κόμματος.  Από το κόμμα του τα ονόματα που ακούγονται για τον ΟΕΣ είναι  ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Μπουλμπασάκος και τα κορυφαία στελέχη της, ΔΗΜΑΡ οι κ.κ Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης. Επίσης στην ίδια Επιτροπή που θα οργανώσει τις διαδικασίες θα συμμετάσχουν και άλλα στελέχη όπως οι κ.κ Σπυρόπουλος, Κατρίνης, Σαουλίδης, Διακουλάκης, Σφηκάκης καθώς και εκπρόσωπος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας.

Όταν η επιτροπή συνεδρίου συσταθεί και «κλείσουν» τα ονόματα που θα προτείνουν οι επικεφαλής των κομμάτων , τότε μια πιο δύσκολη δουλειά πρέπει όπως αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι οι τομείς στους οποίους θα χωριστούν τα μέλη της ΟΕΣ και θα αναλάβουν να θέσουν σε πέρας με τις εισηγήσεις τους σε τομείς που ήδη έχουν προκαθοριστεί και είναι οι ίδιοι με τους τομείς που έχουν αναλάβει οι πέντε επικεφαλής του Π.Σ .

Ελλάδα –Ευρώπη- κόσμος, είναι ο πρώτος τομέας με τον οποίο θα ασχοληθούν  μέλη της ΟΕΣ για να φτιάξουν τις εισηγήσεις τους ,   και ακολουθούν, ο τομέας της επικοινωνίας του συνεδρίου,  στη συνέχεια ο τομέας που θα αναλάβει να γράψει την διακήρυξη της ίδρυσης του νέου φορέα έτσι ώστε να επικυρωθεί από το συνέδριο, ακολουθεί ο τομέας που τα μέλη του θα εισηγηθούν το καταστατικό του κόμματος και τέλος ο τομέας που τα στελέχη του  θα αναλάβουν να συγγράψουν με βάσει το «σχέδιο Ελλάδα» τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Πάνω σε αυτές τις πέντε κατηγορίες  τα 29 μέλη της ΟΕΣ θα σηκώσουν το βάρος για να διαμορφώσουν τους βασικούς  άξονες πάνω στους οποίους θα είναι βασισμένο το Κίνημα Αλλαγής έτσι ώστε οι περίπου 4 χιλιάδες σύνεδροι να επικυρώσουν με την ψήφο τους τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας