12:42 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Λιβύη στο Παρίσι

Τα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Λιβύη στο Παρίσι

Η Ρωσία και η Τουρκία  πρέπει να αποσύρουν άμεσα δυνάμεις και μισθοφόρους από τη Λιβύη είναι το μήνυμα του προέδρου της Γαλλίας   Εμανουέλ Μακρόν, ως το κυριώτερο από  τα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη, η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ανέφερε ακόμη ότι 300 μισθοφόροι θα αποχωρήσουν άμεσα από την ανατολική Λιβύη, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, ενώ προσέθεσε ότι οι επόμενες έξι εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων για τη μετάβαση της χώρας στην ειρήνευση.

Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν, είπε, πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι προτρέπουν εξάλλου στα συμπεράσματά τους τον Λιβυκό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Κατάπαυσης του Πυρός να συμφωνήσει γρήγορα ένα σχέδιο παρακολούθησης και επαλήθευσης της παρουσίας και αποχώρησης όλων των μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων από την Λιβύη και επιβεβαιώνουν τον πλήρη σεβασμό και την προσήλωση στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Λιβύης. Απορρίπτουν όλες τις ξένες παρεμβάσεις στις λιβυκές υποθέσεις και προτρέπουν όλους τους Λίβυους εμπλεκομένους και υποψηφίους να σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Καλούν επίσης όλους τους σχετικούς δρώντες να εφαρμόσουν και να επιβάλουν κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταξύ άλλων μέσω εθνικών και διεθνών μέτρων εφαρμογής, κατά παραβιάσεων του εμπάργκο όπλων και της κατάπαυσης του πυρός. Τέλος επαναβεβαιώνουν την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λιβύη με κάθε μέσο, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.

Αναλυτικά : Το κείμενο των συμπερασμάτων της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη-converted

Διαβάστε ακόμη

Ευκαιρία για ειρήνη στη Λιβύη

Αποχωρούν οι πρώτοι μισθοφόροι από την Λιβύη μετά από αίτημα της Γαλλίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας