0:58 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τα συγχαρητήρια του Τζέφρι Πάιατ στον Νίκο Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στην Οδησσό

Τα συγχαρητήρια του Τζέφρι Πάιατ στον Νίκο Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στην Οδησσό

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επικοινώνησε με τον Νίκο Δένδια μετά την ανθρωπιστική αποστολή για την Οδησσό στην οποία ήταν επικεφαλής

Επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Οδησσό της Ουκρανίας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Αμερικανός Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Δένδια και εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση των ΗΠΑ στις ενέργειες του υπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών εν γένει, για την στήριξη της ομογένειας, καθώς και για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε στην Οδησσό την Κυριακή για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία παραδόθηκε στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

«Έναρξη της επίσκεψης στην Οδησσό από το Γενικό Προξενείο που επαναλειτουργεί και όπου συναντήθηκα με ομογενείς μας. Επίσκεψη και στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας όπου απέθεσα λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών», έγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η Ελληνική παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας», ανέφερε σε δεύτερο tweet του.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, ήταν η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

Ο Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό. Εκπροσωπώ σήμερα εδώ όλοκληρη την κοινωνία. Από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό Προξενείο και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δόχτση και τους συνεργάτες τους για το καθήκον τους και τον τρόπο που το επιτελούν. Η λειτουργία του προξενείου θα βοηθήσει στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ομογένειας από οποιαδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας