6:45 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ταγίπ Ερντογάν: "Δεν έγινε καμία αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο"

Ταγίπ Ερντογάν: "Δεν έγινε καμία αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο"

“Με τον Αμερικανό πρόεδρο μιλήσαμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που διαθέτουμε και ίσως για την αγορά νέων. Διαπίστωσα μια θετική προσέγγιση”, τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν. Δεν έγινε, όμως  καμία αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο. διαψεύδοντας την Ουάσιγκτον η οποία σημείωσε πως συζητήθηκαν και τα θέματα της Λιβύης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναφερόμενος στην στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους στην Συρία, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν στο μέλλον να χορηγούν όπλα σε “τρομοκρατικές οργανώσεις” στη Συρία.

Όσο για την συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν,  σημείωσε πως  “Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα”.  Επίσης τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Λιβύη και στην διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση, παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία.

Συζήτησε ακόμη την πρότασή του για τη συγκρότηση ενός εξαμερούς οργανισμού, με τη συμμετοχή της Γεωργίας, του Ιράν, της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και της Αρμενίας που θα επικεντρωθεί “στην ειρήνη και την ευημερία” στον Νότιο Καύκασο. Υπενθύμισε ότι η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, αλλά η Γεωργία εμφανίζεται προς το παρόν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη 

Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν: «Αγκάθι» οι S-400 και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας