7:12 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τάσος Τέλλογλου: Ερώτηση στην Κομισιόν για την καταγγελία ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τάσος Τέλλογλου: Ερώτηση στην Κομισιόν για την καταγγελία ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τάσος Τέλλογλου: Κατήγγειλε ότι τελούσε υπό παρακολούθηση από άγνωστά του πρόσωπα, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Η ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου στην Κομισιόν. Eπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, για την καταγγελία του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζει ότι η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story, μέλος της οποίας είναι ο Τ. Τέλλογλου, έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Τέλλογλου με άρθρο του στο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, περιέγραψε λεπτομερώς την παρακολούθησή του και κατήγγειλε ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας αγνόησαν εντελώς την υπόθεση Κουκάκη.

Μάλιστα, επιτέθηκε ευθέως κατά του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «συχνά το ρόλο εκείνου που νουθετούσε τα μέσα ή ακόμα χειρότερα μεμονωμένους δημοσιογράφους ήταν το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. Και, δυστυχώς, κατά κανόνα οι δημοσιογράφοι συμμορφώνονταν».

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου

«Να προστατευτούν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Heinrich-Böll, ο ρεπόρτερ του Inside Story Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Κρατικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την παρακολούθηση Τέλλογλου, στον οποίο συστήθηκε «να προσέχει το αυτοκίνητο του», κάτι που παραπέμπει στη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο ίδιος καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι που ερευνούν την υπόθεση φωτογραφίζονται από αγνώστους και παρακολουθούνται.

Ερωτάται η Επιτροπή:

• Με δεδομένες τις δολοφονίες δημοσιογράφων που ερευνούν πολιτικά-οικονομικά σκάνδαλα στην ΕΕ, ανησυχεί για τους Έλληνες ρεπόρτερ που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται;
• τι μέτρα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιογραφικής έρευνας;».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις νέες καταγγελίες του Τάσου Τέλλογλου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας