22:54 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν εκτός βαρδιών σταθμού Λάρισας για τον Μάρτιο

Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν εκτός βαρδιών σταθμού Λάρισας για τον Μάρτιο

Και άλλα στοιχεία έρχονται στο φως στης δημοσιότητας για την μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μετά την χρήση μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής βαρδιών αποκαλύπτεται ότι ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη πως είχε τεθεί εκτός βαρδιών για τον Μάρτιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε βγει.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, το πρόγραμμα βγήκε στις 25 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα τρεις ημέρες πριν το πολύνεκρο δυστύχημα, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας.

Με βάση το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο σταθμάρχης κανονικά είχε αναλάβει να εργάζεται σε πολύ μικρότερα σταθμαρχεία, όπου θα έπρεπε να εξυπηρετεί πολύ λιγότερα τρένα, όπως αυτό τον Νέων Πόρων και της Καλαμπάκας.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι το όνομα του 59χρονου σταθμάρχη δεν υπάρχει σε καμία βάρδια του Μαρτίου στο σταθμαρχείο Λάρισας. Τον είχαν βάλει να εργάζεται σε πολύ μικρότερα σταθμαρχεία, όπως των Νέων Πόρων και της Καλαμπάκας, απ’ όπου περνούν πολύ λιγότερα τρένα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο 59χρονος είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας τον Φεβρουάριο. Αυτές τις πέντε σερί που τερματίστηκαν στο βράδυ της τραγωδίας.

Αυτό ενδεχομένως δείχνει πως οι συνάδελφοί του δεν τον εμπιστεύονταν και τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος έκανε βάρδια λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, προφανώς για να πάρουν κάποιοι ρεπό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία Τέμπη: Τα σενάρια για την έκρηξη στο τρένο – Γιατί εξαϋλώθηκαν δύο ολόκληρα βαγόνια

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλύψεις – Διόρθωσαν με μπλάνκο τις ώρες στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας