22:38 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Τέμπη: Προσαγωγές δημοσιογράφων και οπερατέρ μετά από μήνυση του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Τέμπη: Προσαγωγές δημοσιογράφων και οπερατέρ μετά από μήνυση του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Δυσάρεστες εικόνες στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, την ώρα που η απολογία του σταθμάρχη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη είχε ξεκινήσει.

Τρεις δημοσιογράφοι και ένας οπερατέρ, μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης. Αιτία για τις προσαγωγές, η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Έκανε λόγο για προσβολή νεκρών από τους δημοσιογράφους και τον τεχνικό, με το θερμόμετρο της έντασης στο σημείο να ανεβαίνει.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων και τραυματιών διαπληκτίστηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και απείλησε αρχικά με μηνύσεις δημοσιογράφους, οι οποίοι λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν από την αστυνομία στο τμήμα μεταγωγών. Η ένταση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος είπε ενώπιον δημοσιογράφων ότι έδωσε στοιχεία στην ανακρίτρια και του ζητήθηκε παράβολο.

Ακολούθησε έντονος διάλογος με δημοσιογράφους και στη συνέχεια ο δικηγόρος άρχισε να απειλεί με μηνύσεις. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έδωσε κάποια στιγμή εντολή σε συνεργάτη του, να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Υπέβαλε τις μηνύσεις για «προσβολή νεκρών» όπως φώναζε και τα 4 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους δημοσιογράφους και τον οπερατέρ να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος και ξεκίνησε τελικά λίγο πριν τις 14:00, ενώ ο σταθμάρχης είχε φτάσει πριν τις 09:30.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί υπό δρακόντεια ασφαλείας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Στην αρχική δήλωσή του την Τετάρτη όταν και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορός του είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο μερίδιο που του αναλογεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος – Τη Δευτέρα η Κ.Υ.Α

Τέμπη: Χιλιάδες στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από εργαζομένους σε Ηλεκτρικό και Μετρό για την εθνική τραγωδία – Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις και άλλες πόλεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας