23:20 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τέμπη: Πρώτα πρόστιμο 1,3 εκατομ. και μετά… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στη κοινοπραξία ΤΟΜΗ – ALSTOM!

Τέμπη: Πρώτα πρόστιμο 1,3 εκατομ. και μετά… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στη κοινοπραξία ΤΟΜΗ – ALSTOM!

Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για τις συμβάσεις που αφορούν τον εξοπλισμό των σιδηροδρόμων. Το 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 1,3 εκ. ευρώ γιατί η μία από τις δύο εταιρείες της κοινοπραξίας τοποθετούσε διαφορετικό και μη πιστοποιημένο σύστημα σε αντίθεση με την άλλη, τα οποία μεταξύ τους δεν επικοινωνούσαν. Έτσι, υποχρεώθηκαν να το ξηλώσουν και να αρχίσουν από την αρχή για να βάλουν το σωστό το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρία αρχίζει και επικαλείται πως επειδή τόσα χρόνια δεν δουλεύει και για να αναστηθεί η σύμβαση, κάνει μία σειρά από ενστάσεις, ζητώντας αποζημιώσεις, λόγω υποπαραγωγικότητας και για αντικαταστάσεις 70 αλλαγών τροχιάς από Αθήνα έως την Λάρισα που αφορούν όσα τοποθετούσαν λάθος , δηλαδή ήταν παλιός μη πιστοποιημένος εξοπλισμός.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, το οποίο είναι απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, επί επτά ενστάσεων της αναδόχου κοινοπραξίας, με τη επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A», που αφορούν αιτήματά θετικών ζημιών λόγω υποπαραγωγικότητας, για το έργο: «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης 70 Αλλαγών Τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας», ζητά το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 2.767.782,93 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νίκο Φιλιππίδη, τιμωρήσαμε την κοινοπραξία ΤΟΜΗ – ΑLSTOM με πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ ενώ δώσαμε αποζημίωση που κατέληξε στο ποσό των 2.7 εκατομ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέμπη: Ο πατέρας Χριστόδουλος μιλά για το παλικάρι του που χάθηκε στη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Αυτή είναι η αλήθεια για το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Πηγή: mega tv

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας