0:19 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Τέμπη: «Ξέφραγο αμπέλι» ο σταθμός στη Λάρισα – Δεν έγραφαν τίποτα στο βιβλίο παράδοσης - παραλαβής! (βίντεο)

Τέμπη: «Ξέφραγο αμπέλι» ο σταθμός στη Λάρισα – Δεν έγραφαν τίποτα στο βιβλίο παράδοσης - παραλαβής! (βίντεο)

Τέμπη: Ντοκουμέντο από το βιβλίο παράδοσης – παραλαβής, όπου οι σταθμάρχες στη Λάρισα δεν έγραφαν ούτε ώρες, ούτε υπέγραφαν όταν έπιαναν βάρδια. Πώς θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία και νέα ντοκουμέντα για το μοιραίο βράδυ.

Στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής, των βαρδιών που είχαν οι σταθμάρχες στη Λάρισα, έχει αποτυπωθεί πλήρως το γεγονός ότι κάποιοι έκαναν ό,τι ήθελαν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όπως ακριβώς συνέβη και το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου σταθμάρχες έφυγαν από τη βάρδιά τους νωρίτερα, άφησαν μόνο του τον 59χρονο ο οποίος αποδεικνύεται ότι ήταν ανεπαρκέστατος και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών δεν γραφόταν ποτέ τίποτα και πολλοί εξ αυτών δεν υπέγραφαν καν…

Το βιβλίο εξετάστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, του 2022, όπου παρατηρήθηκε πως στις 23 Δεκεμβρίου 2022 δεν υπάρχει η δεύτερη υπογραφή. Αυτός που παρέλαβε, δεν υπέγραψε και δεν γνωρίζει κανείς ποιος ήταν. Από τον Σεπτέμβριο, δε, παρατηρείται πως δεν αναγράφονται ώρες. Υπάρχουν πληροφορίες για την παράδοση-παραλαβή, αλλά κανένα ωράριο.

Το ίδιο συμβαίνει και τον Οκτώβριο αλλά και τους υπόλοιπους μήνες. Επί της ουσίας, το βιβλίο είχε μετατραπεί σε… μπακαλόχαρτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στους σταθμάρχες πέρα από κάποιους αιφνίδιους ελέγχους που μπορεί να έκανε ο προϊστάμενος…

Τέμπη: Πώς με δύο κουμπιά θα είχε αποτραπεί η τραγωδία
Ο σταθμάρχης Λάρισας μιλώντας στην τηλεόραση του Open έδειξε πώς θα μπορούσε να αποτραπεί το δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα έδειξε πως γίνεται η αυτόματη χάραξη που δεν ήξερε ο σταθμάρχης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν παίρνουν την αγγελία από τον προηγούμενο σταθμάρχη, χαράζουν την διαδρομή του κατά την είσοδό της. Αυτό γίνεται αυτοποιημένα, πατώντας ένα κουμπάκι στην αρχή και ένα στο τέλος της διαδρομής.

Εάν έχει γίνει κάποιο λάθος μπορεί να αποφευχθεί με δύο τρόπους. Είτε γυρίζοντας το κλειδί με το χέρι είτε κάνοντας αυτόματη χάραξη. Η συγκεκριμένη λειτουργεία μπαίνει με το πάτημα δύο κουμπιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Το «εξαφανισμένο» φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

 Δυστύχημα Τέμπη: Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Πηγή: newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας