23:40 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Τεμπονέρας – Κοτσακάς προτείνουν κοινό συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς

Τεμπονέρας – Κοτσακάς προτείνουν κοινό συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς

Τη συγκρότηση κοινού συντονιστικού οργάνου για τη «διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου» προτείνουν με κοινή δήλωσή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας και Αντώνης Κοτσακάς.

Επισημαίνοντας ότι «είναι η ώρα όλοι, πολίτες και πολιτικοί, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και στο λαό», στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων».

«Πριν από μήνες είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία  επιδιώκοντας τη διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου.

Είναι προφανές ότι η προεκλογική περίοδος ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια. Τα χθεσινά αποτελέσματα οδήγησαν πολλά στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και λοιπών, να διατυπώσουν δημόσια θετική γνώμη για αυτήν την προοπτική» σημειώνουν και προσθέτουν: «Θεωρούμε, ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες. Επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση όχι ως θέσφατο, αλλά ως αφορμή για την εκκίνηση της διαδικασίας».

Επιπλέον, σημειώνουν ότι «συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές, ότι δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρίνος Σκανδάμης: Σκληρή κριτική για Ανδρουλάκη – Κανένα μήνυμα δεν πήρε η Χαριλάου Τρικούπη

Ευρωεκλογές: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας