7:49 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τέλος εποχής στον ΔΟΛ! Οι εργαζόμενοι αδειάζουν το κτίριο- Τι θα γίνει με τα Μέσα του Ομίλου

Τέλος εποχής στον ΔΟΛ! Οι εργαζόμενοι αδειάζουν το κτίριο- Τι θα γίνει με τα Μέσα του Ομίλου

Το πάλαι ποτέ κραταιό Συγκρότημα στον χώρο του Τύπου μεταβιβάζεται πλέον στον όμιλο Μαρινάκη.

Πρώτα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εκκενώσουν το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80, την έδρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εδώ και 13 χρόνια. Επειτα οι ιστότοποι των εφημερίδων του Συγκροτήματος, tovima.gr και tanea.gr, έπαψαν να λειτουργούν, εικονογραφώντας για όσους δεν τα ζουν από κοντά το τέλος εποχής για τον ιστορικότερο οργανισμό μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Η πρώτη σελίδα του ιστότοπου των «Νέων» λίγο μετά τις 4 μ.μ.

Ηταν βέβαια γνωστό ότι 9η Αυγούστου 2017 ήταν η ημέρα που ο ειδικός εκκαθαριστής που είχε οριστεί προ μηνών από το Πρωτοδικείο θα ανακοίνωνε την παύση λειτουργίας του ΔΟΛ και τη μεταβίβαση της εταιρείας στον πλειοδότη, που ήταν το εταιρικό σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλά σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες ήταν πρωτόγνωρες ακόμα και για τους πιο έμπειρους. Οσοι εργάζονταν μέχρι και σήμερα στον ΔΟΛ κλήθηκαν να παραλάβουν από αύριο Πέμπτη τις απολύσεις τους – ενημερώθηκαν δε ότι θα τις παραλάβουν στην είσοδο του κτιρίου και ότι δεν θα μπορούν να πάνε στα (μέχρι πρότινος) γραφεία τους. Αυτό το μέτρο δεν αφορά τους εργαζόμενους στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM και στον ιστότοπο in.gr που υπάγονται σε θυγατρικές του ΔΟΛ και για τους οποίους θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατη η κυκλοφορία των φύλλων των «Νέων» και του «Βήματος της Κυριακής» τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμα δεν έχουν επιδοθεί οι απολύσεις και βεβαίως δεν έχουν υπάρξει οι προσλήψεις -ποιών και υπό ποιες συνθήκες, είναι επίσης ασαφές- όσων θα κληθούν να στελεχώσουν την εταιρεία και τις εκδόσεις της στο επόμενο κεφάλαιο που ανοίγει από εδώ και πέρα.

Πηγή: protagon.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας